Dodijeljene nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“!

27. rujna 2018.
Komentari isključeni
2.027 Pregleda

Dodijeljene su godišnje nagrade Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije „Rudolf Perešin“. Primili su ih sjajni samoborski inovatori Josip Oroz, Martin Sokolović i Lovro Stipanović (autori 3D znanstvene podmornice) te Marko Butković (Modelarski klub Zaprešić), Marija Matković (Robotičko-informatički klub Križ), Nikica Repač (Informatički klub VEL_IK Velika Gorica), dok je Nagradu za životno djelo primio Radovan Vugrinec iz Društva inženjera i tehničara grada Samobora.

Prije dodjele nagrada održana je redovita izborna skupština Zajednice tehničke kulture. Za predsjednika je ponovno izabran Ivan Vlainić iz Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora, profesor-mentor u Srednjoj strukovnoj školi Samobor, a za dopredsjednika Miroslav Klarić (Foto-kino video klub Zaprešić). Izabran je i novi saziv Izvršnog i Nadzornog odbora i Suda časti.

„Apeliram na sve naše klubove da u svoje članstvo privuku što više mladih generacija, da mladima ponudimo još dodatnih sadržaja“, rekao je Ivan Vlainić, dodavši da se Zajednica može pohvaliti „lepezom različitog stvaralaštva“. Kao predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Vlainić je rekao da je Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije jedna od najorganiziranijih u državi.

Tekst i foto: preuzeto s www.zagrebacka-zupanija.hr

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.