Za prste polizat!

22. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.245 Pregleda

Tri sata bogatog gastro i zabavnog programa ponudila je danas i druga po redu “Knedlijada i likerijada” u Bregani. Kao i lani, djelatnici Osnovne škole Milana Langa predvođeni ravnateljem Igorom Matijašićem, na školsko su igralište, prkoseći oblacima i kiši koja je priredbu na sreću mimoišla, iznijeli mnoštvo raznovrsnih knedli. Ponuda je bila izdašnija nego prošle godine, a s podjednakom znatiželjom su se kušale sve vrste slatkih i slanih knedli, od šljiva, marelica, oraha, maka s preljevom od vanilije, malina, višanja, hejdinog brašna s umakom od rajčica, s vrganjima i drugim namirnicama.

Odraslima je ponuđena i degustacija likera od malina, trešanja, višanja, dunja, borovnica, aronije, oraha, pa sve do posebnih vrsta s okusom piva. Kušali su se i džemovi koje radi Učenička zadruga Plemka, kušaonica je za sve bila besplatna, a sav prikupljeni dobrovoljni novčani prilog namijenjen je opremanju škole.

-Bojali smo se da zbog lošeg vremena ljudi neće biti, ali ipak ih se skupilo više stotina koji su, osim u knedlama i likerima, uživali i u uvodnom glazbeno-scenskom programu Unity S mažoretkinja i školskog plesnog kluba – zadovoljno je rekla profesorica Sanja Rapljenović.

Svoje zadovoljstvo još jednom u sad već podužem nizu manifestacija u Bregani izrazila je i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Maja Gračanin.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.