SURLA donirala laptope učenicima!

21. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.700 Pregleda

Udruga SURLA danas je učenicima Osnovne škole Rude donirala 3 laptop računala. Dobili su ih učenici slabijeg imovinskog statuasa, a još po tri laptopa dobit će i učenici škola Samobor i Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem.

“Novac za kupnju računala prikupili smo preko naše članice udruge Renate Novak koja radi u Metrou, a koji temeljem svog programa “WE HELP” donira novac za projekte koje njihovi zaposlenici kreiraju u u svojoj lokalnoj zajednici. Kontaktirali smo škole da iskažu potrebu za laptopima i javile su nam se tri škole OŠ Rude, OŠ M. Šilobod i OŠ Samobor. Ravnatelji i njihove stručne službe odabrali su učenike i hvala im na tome. U setu s računalom isporučili smo učenicima i bežičnog miša i torbu” – kaže predsjednik udruge Branimir Lozo.

Za učenike koji su dobili laptope članovi udruge SURLA održat će i besplatnu edukativnu radionicu o osnovama korištenja računala.

Udruga SURLA organizira i niz drugih edukativnih i zabavnih događanja za djecu te svojim radom želi motivirati građane na djelovanje u smislu da preuzmu stvari u svoje ruke i mijenjaju sredinu u kojoj žive na bolje.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.