Tokovi vode prema Noršić Selu i okolnim mjestima

20. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.295 Pregleda

Problemi s vodoopskrbom Noršić Sela, Gluščić Brega, Bašić Brega i Jarušja i dalje su aktualni, a gdje je zapelo s rješavanjem tih pitanja i rekonstrukcijom tamošnje vodoopskrbne mreže, što je ljetos dogovoreno na terenskom okupljanju predstavnika gradova Samobora i Zagreba, Vodoopskrbe i odvodnje te mještana, provjerili smo danas kod samoborskog gradskog vijećnika Damira Skoka koji je bio posrednik u organizaciji tog sastanka te u samoborskoj gradskoj upravi. Izravni povod za to bila je ovotjedna reakcija mještana da im se već puna dva tjedna uskraćeni za dovoz vode cisternama koje, zbog nedostanih kapaciteta tamošnjih izvora, dodatnu pune vodospremu u Noršić Selu.

Poslušajte najprije što nam je o tome rekao Damir Skok:

Uskoro će se podnijeti zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole, a potom će se vidjeti kakva će biti dinamika predviđenih radova.

Zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec kaže, pak, da je Grad poduzeo sve što je trebao u vezi s rješavanjem tog problema:

Željko Stanec ističe da je Grad Samobor dogovorno spreman povremeno uskočiti s cisternama pitke vode, ali pod uvjetom da Zagrebački Holding onda ne naplaćuje vodu mještanima Noršić Sela i okolnih naselja:

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.