Sveta Nedelja dodijelila javna priznanja istaknutim građanima i udrugama

20. rujna 2018.
Komentari isključeni
651 Pregleda

Svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec je na današnjem svečanom prijemu u svetonedeljskoj gradskoj vijećnici dodijelio javna priznanja istaknutim sugrađanima i udrugama.

Priznanja su dodijeljena Lovri Novoselu, članu Šahovskog kluba Sveta Nedelja, Kuburaškom društvu Gromovnik, Povijesnoj postrojbi Svetonedeljska Garda Petar II Erdödy te Udruzi Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja.

Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako je izuzetno ponosan na rad nagrađenih udruga, kao i na trud i zalaganje člana šahovskog kluba koji je ljetos osvojio prvo mjesto u državi u kategoriji do 13. godina. „Izuzetno mi je drago danas primiti, ali i nagraditi, udruge i pojedince koji su svojim zalaganjem doprinjeli uspjehu grada Svete Nedelje, kao i svom osobnom uspjehu. U budućim razdobljima želim vam da uživate u onome što radite, te vam svima još jednom od srca čestitam.“ – istaknuo je gradonačelnik.

U sklopu svečanog prijema gradonačelnik Dario Zurovec je uručio Priznanje za izvanredan uspjeh Lovri Novoselu, članu Šahovskog kluba Sveta Nedelja za osvojeno 1. mjesto u šahu u kategoriji do 13. godina na državnom natjecanju održanom u periodu od 15.06. do 21.06.2018. godine u Segetu Donjem u Trogiru. Uz Priznanje Grada Svete Nedelje za izvanredan uspjeh, dodijeljena mu je i novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna.

Zahvalnicu Grada Svete Nedelje dodijelio je Kuburaškom društvu ”Gromovnik” Sveta Nedelja za izuzetan doprinos i očuvanje svetonedeljske kulturne baštine i tradicijske kulture, postignut kroz brojne nastupe na svetonedeljskim manifestacijama ali i diljem Hrvatske. Od siječnja do rujna 2018. godine Kuburaško društvo Gromovnik otvorilo je i sudjelovalo na 15-ak manifestacija održanih na području grada Svete Nedelje, te na manifestacijama održanim u drugim gradovima kao što su Senj, Bakar, Zagreb, Dugo Selo, Krasno itd. promovirajući Svetu Nedelju. Uz Zahvalnicu Grada Svete Nedelje za promociju Svete Nedelje tijekom godine, udruzi Kuburaško društvo ”Gromovnik” Sveta Nedelja dodijeljena je i novčana nagrada u iznosu od 2.500,00 kuna.

Gradonačelnik Dario Zurovec dodijelio je Zahvalnicu Grada Svete Nedelje Udruzi Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja, za mnogobrojne uspjehe postignute u plesnoj i natjecateljskoj sezoni 2017./2018. Uz Zahvalnicu Grada Svete Nedelje dodijeljena im je i novčana nagrada u iznosu od 2.500,00 kuna.

Zahvalnicu Grada i 2 500 kuna novčane nagrade također je zaslužila i Povijesna postrojba Svetonedeljska Garda Petar II Erdödy (Povijesna postrojba Hrvatske vojske) za izuzetan doprinos i očuvanje svetonedeljske kulturne baštine i tradicijske kulture, postignut kroz brojne nastupe diljem Hrvatske tijekom 2018. godine. Svetonedeljska Garda od siječnja do rujna 2018. godine imala je 14 izlazaka, a neki od njih su izlazak u Kostel, Pregradu, Čakovec, Veliku Goricu, Osijek, Križevce, Ivanić Grad, Karlovac, Medvedgrad, a očekuje ih još put u Vukovar, Škabrnju, Varaždin, Samobor itd. Svetonedeljska garda sudjelovala je i na više od 10 manifestacija održanih na području grada Svete Nedelje.

Po završetku službenog dijela svečanog prijema, gradonačelnik Dario Zurovec je zajedno s nagrađenima u prostorijama Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje otkrio novo izloženu lutku s uniformom/odorom Svetonedeljske garde, koja od danas čini stalni postav galerijskog dijela.

Voditelj Turističko-infomativnog centra Grada Svete Nedelje zahvalio je udruzi na donaciji lutke te istaknuo kako će ovaj postav zasigurno doprinijeti pregledu svetonedeljske povijesti i kulture. Predsjednik Povijesne postrojbe Svetonedeljska Garda Petar II. Erdödy, Petar Horvat i zapovjednik Ivica Šafranko zahvalili su Gradu Svetoj Nedelji i gradonačelniku na prepoznavanju njihovog zalaganja, truda i rada na očuvanju svetonedeljske kulturne baštine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.