Stožer Civilne zaštite grada Svete Nedelje priprema vježbu operativnih snaga sustava

19. rujna 2018.
Komentari isključeni
740 Pregleda

Stožer Civilne zaštite grada Svete Nedelje, na čelu s načelnicom, ujedno i zamjenicom gradonačelnika Marijom Hršak, sastao se danas u svetonedeljskoj vijećnici. Sjednici je nazočio i Mario Vegar iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje te članovi upravljačke i nastavno-instruktorske skupine zaduženi za realizaciju obuke i osposobljavanja.

Najvažnija tema sjednice bila je obuka i osposobljavanje pripadnika operativnih snaga sustava Civilne zaštite i djelatnika gradske uprave za “Dan civilne zaštite grada Svete Nedelje 2018. godine” koji će se održati 29. rujna. Radi se o primjeni mjera i aktivnosti u slučaju velike nesreće ili katastrofe, odnosno upoznavanju s planom evakuacije gradske uprave u takvim situacijama.

Glavni ciljevi osposobljavanja na vježbi bit će upoznavanje sudionika obuke s temeljnim informacijama vezanim uz zakonske odredbe o sustavu civilne zaštite, s načinom organizacije sustava, metodama pružanja prve pomoći unesrećenima, postupcima spašavanja utopljenika u slučaju poplava, spašavanjem unesrećenika iz ruševina prigodom potresa, evakuacijom djelatnika gradske uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga, kretanjem i snalaženjem u prostoru alternativnim pravcima i orijentacijom u prirodi i tako dalje. Osposobljavanje će biti provedeno na jezeru Rakitje, u Gradskoj vijećnici, DVD-u Strmec, društvenim domovima Mala Gorica i Jagnjić Dol re Radin-Grafici d.o.o.

Konferencija za medije u povodu ovog događaja održat će se u utorak 25. rujna u 10 sati u svetonedeljskoj gradskoj vijećnici.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.