Samobor je lepi varoš – Bregana

19. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.915 Pregleda

Najveći gradski mjesni odbor, Bregana, predstavili smo u nastavku našeg serijala Samobor je lepi varoš kojim pratimo život i rad u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

U priči o Bregani osvrnuli smo se na otvorenje dograđenog Dječjeg vrtića Izvor o čemu smo razgovarali s mjesnom aktivisticom, bakom Marom Maroš, a potom i s predsjednicom Vijeća Mjesnog odbora Bregana i potpredsjednicom Gradskog vijeća Samobora Majom Gračanin. Razgovor s njom proširili smo i na druge mjesne teme iz društvene i komunalne oblasti.

S obzirom na to da je Osnovna škola Milana Langa iz Bregane jedna od hrvatskih škola koja je s novom školskom godinom započela provoditi program “Škola za život”, neizbježan gost bio nam je i školski ravnatelj Igor Matijašić.

Budući da Bregana odnedavno ima i novu udrugu – Hrvatsko planinarsko društvo Bregana – u emisiji smo ugostili predsjednika Društva, Denisa Kušera.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.