Međunarodni klub žena posjetio Samobor

19. rujna 2018.
Komentari isključeni
725 Pregleda

Samobor su 18. rujna posjetile članice Međunarodnog kluba žena kako bi se upoznale s kulturom i ljepotama našega grada. Svojevrsnu ulogu domaćice preuzela je predsjednica Kluba, Akuoma Helen Boromisa koja trenutno stanuje u Samoboru.

Uz upoznavanje grada, tradicije kroz obilazak obrta Kristal Tuk i Bermet Filipec te gastronomije kod popularnog „Gabreka“, članice Kluba čule su i o povijesti grada, ali i kulturi te brojnim događanjima koja ih u Samoboru očekuju.

U Gradskoj vijećnici dočekao ih je predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić koji je u prigodnom obraćanju ukratko predstavio naš grad i počastio gošće rudarskom greblicom te nazdravio domaćom kapljicom.
Pozvao ih je da posjete Samobor već prilikom nadolazeće Samoborske glazbene jeseni, no upozorio i kako se Fašnik približava te kako je krajnji čas da razmisle o sudjelovanju, što su s oduševljenjem prihvatile.

Također im je ukazao kako i u našoj zajednici postoje udruge koje skrbe o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te ih pozvao da se uključe i u poneku lokalnu akciju.

Pojasnimo, Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga žena svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja. Najznačajnija aktivnost Kluba je Božićni sajam humanitarnog karaktera koji je postao popularni predbožićni događaj u Zagrebu, iznimno posjećen od strane Zagrepčana, ali i međunarodne zajednice.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Bez Anke Sataraš Gunjanke klub nije reprezentativan…žao mi je
    Afž von Brisel