Obilježena 27. godišnjica mobilizacije 151. brigade Hrvatske vojske

18. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.020 Pregleda

Udruga branitelja 151. samoborske brigade danas je u Parku domovinske zahvalnosti obilježila 27. godišnjicu mobilizacije 151. brigade Hrvatske vojske.

U znak sjećanja na poginule heroje Domovinskog rata vijence su položili i svijeće zapalili kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata te grada Samobora.

Protokolarni dio svečanosti vodio je Marijan Telišman koji je pročitao imena 62 poginula branitelja s područja Samobora i Svete Nedelje, od kojih su 22-dvojica bili pripadnici 151. samoborske brigade. Naglasio je kako njihovu žrtvu nikada ne smijemo zaboraviti te da je dan mobilizacije brigade prigoda da se s ponosom i dostojanstveno prisjetimo svih koji su život dali za slobodu i mir svog grada i Domovine te svih hrabrih sudionika Domovinskog rata.

Prisutnima se obratio prvi ratni zapovjednik 151. brigade, pukovnik u mirovini Adolf Paar koji je u svom govoru podsjetio na događanja oko mobilizacije brigade te se kritički osvrnuo na sadašnje stanje u državi ukazavši kako se nažalost danas branitelji dijele, jer dok neki uživaju u povlasticama drugi žive na rubu siromaštva. Rekao je i kako se Udruga 151. samoborske brigade trudi istinu o Domovinskom ratu prenijeti na mlađe generacije te pomoći svojim suborcima da riješe životne probleme. Na podršci je Adolf Paar zahvalio gradovima Samoboru i Svetoj Nedelji.

U ime Grada Samobora na doprinosu koji su branitelji iz Samobora dali tijekom Domovinskog rata na bojištima diljem Hrvatske veliko hvala uputila je Sanja Horvat Iveković.

Prigodnu molitvu vodio je velečasni Kristijan Tušek, a svečanost je uveličala i Samoborska narodna garda.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

 1. Avatar

  a gde je branitelj golfova pajser krešica, to se njega ne tiče

 2. Avatar

  On je izdanak “krvožednih partizana”, a ne branitelj…

 3. Avatar

  A ti si izdanak i isprdak hadezeovski koji ne vidi dalje od svojeg zavidnog nosa, kojeg gura u svaku guzicu.
  Daj se uhljebu jedan primi posla i živi svoj život.

 4. Avatar

  Sam se hvalio a ja nisam ni u kakvoj stranci…
  Slobodno se divi partizanskim zločincima.
  Silne parazitske mirovine tvojih krvožednih parizana tvoj su odgoj…isprdak krepane krmače juge…