Europskim sredstvima do samoborskog programa za mlade

18. rujna 2018.
Komentari isključeni
798 Pregleda

U svibnju ove godine, na cjelodnevnom događanju u Centru za mlade Bunkeru, mladima grada Samobora predstavljen je projekt “Kad se mlade ruke slože” – oblikovanje Gradskog programa djelovanja za mlade. Nakon predstavljanja i provedbe istraživanja potreba mladih putem anketnih upitnika, došlo je vrijeme da se krene s provedbom druge faze projekta, čija je provedba počela danas. To je ujedno i najvažnija faza projekta “Kad se mlade ruke slože”. Službeno otvorenje kojim se obilježava početak novih aktivnosti priređeno je jutros u Centru za mlade gdje će mladi tijekom sljedeća tri dana na neformalan način sudjelovati u izradi dokumenta prema svojim željama i potrebama.

Na otvorenju druge faze ovog projekta, u kojoj sudjeluju i neki novi samoborski srednjoškolci, kojih nije bilo u Bunkeru u svibnju, kad se program počeo stvarati, sve je uime Grada pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Zahvalila je Udruzi Pozitiva koja je Grad partnerski uključila u ovaj europski projekt i mladima koji su odlučili odvojiti svoje slobodno vrijeme kako bi kreirali program koji želi većina mladih u Samoboru. -Sve što je realno bit će i ostvareno – rekla je Sanja Horvat Iveković.

Ivan Duvnjak, iz Pozitive Samobor, mlade je kratko uputio u današnje oblike rada, koji su započeli energizerom, malom team buliding igrom za tzv. “probijanje leda”, odnosno rušenje barijera i zbližavanje članove tima. “Zagrijavanje” su vodili volonteri iz Egipta, Ali i Ibrahim.

Sudionicima ovog projekta i kreatorima budućeg gradskog programa za mlade u Bunkeru do petka su osigurani doručak, ručak, večera, kave, čajevi te puno zabave i druženja. Budući da su svi redom srednjoškolci, ovih su dana oslobođeni pohađanja nastave.

O ovoj temi ćemo govoriti i u današnjem radijskom Epicentru, od 16 sati.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.