Tajanstveni klik

17. rujna 2018.
Komentari isključeni
804 Pregleda

Dan fotografije u Svetoj Nedelji ili Fotooko svetonedeljskog Foto kluba Klik, sedmo po redu, ove je godine bilo obavijeno velom “tajanstvenosti”. Održano je jučer u i oko dvorca Erdödy u Kerestincu i okupilo je 200-injak fotozanesenjaka iz Svete Nedelje, Samobora, Zagreba te mnogih drugih hrvatskih gradova, od Istre do Slavonije. Sve ih je dočekao niz zanimljivosti, susret sa stunt riderima, nekoliko edukativnih predavanja, foto izložbe, radionice s radnim zadacima, foto natječaj, Fotookeco za najmlađe, bogata ponuda foto opreme i na kraju susret sa streličarima.

Između ostalog, na Fotooku su se mogli čuti savjeti službenog fotografa Hrvatskog nogometnog saveza Drage Sopte, Boris Štromar je imao radionicu Camere Obscure, Igor Dugandžić je govorio o portretnoj fotografiji, a Maja Strgar Kurečić predstavila je novi udžbenik o osnovama digitalne fotografije. Najviše vremena provelo se u fotošetnjama, razgledavale su se izložbe Ive Lulić i Zdenka Bašića, a među izloženom fotoopremom bila je i hrvatska premijera Nikon Z serije bezzrcalnih fotoaparata.

Na posljetku, fotografe su sve vrijeme, u skladu s temom, presretali našminkani fotomodeli koji su im bili odličan izazov za kakav dobar i, po mogućnosti, pobjednički kadar na ovogodišnjem natječaju Fotooka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.