Osnovan Odred izviđača Okić

16. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.926 Pregleda

Na samoborskom području od petka djeluje još jedan izviđački odred. Osnovan je u Svetom Martinu pod Okićem kao Odred izviđača Okić, na skupštini održanoj u tamošnjoj Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda s impozantnim brojem sudionika, koja je, iako radna, bila i zanimljiva, dinamična i vedra, u atmosferi kakvu samo vrijedni i radno spretni izviđači mogu prirediti.

Na osnivačkoj skupštini, uz uobičajenu proceduru za takve prigode, za načelnicu Odreda izabrana je Helen Marie Kerovec, za starješinu Roman Avdagić, a za tajnicu Vera Jovanović. Uz njih će ovaj odred, kao članice upravnog tijela, voditi i Matea Makarun te Martina Jaklenec. Uz prihvaćanje ciljeva djelovanja, donesen je i plan rada do kraja ove godine, s pet zacrtanih aktivnosti, što je sasvim dovoljno za preostala tri i pol mjeseca djelovanja Odreda koji je proizašao iz koprivničkog Odreda izviđača Kamengrad i već dugopostojeće Družine Okićke vrane iz svetomartinskog kraja. Tako ih već 29. rujna očekuju Jesenske igre poletaraca u Samoboru, pa odlazak u Veliku Goricu, Varaždin i Split te na kraju godine uobičajena podjela Betlehemskog svjetla.

Na kraju radnog dijela skupštine s Odredom izviđača Kamengrad potpisana je Povelja prijateljstva, a uspjeh u radu Odredu izviđača Okić poželjeli su gosti iz drugih izviđačkih odreda te predstavnici Hrvatskog izviđačkog saveza i Osnovne škole Mihaela Šiloboda.

Najveseliji dio skupštine, kako se vidi na fotografijama, bilo je otvaranje darova prijateljskih odreda, koji su redom bili vrlo praktične namjene i primjene.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.