Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

14. rujna 2018.
Komentari isključeni
913 Pregleda

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u svibnju ove godine objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt “Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima” za 2018. godinu, a prijave se zaprimaju od 1. rujna. Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Ciljevi ovog Otvorenog javnog poziva su:
– povećati interes mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima
– usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima
– osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu

Ukupan raspoloživi iznos nepovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18 milijuna kuna, od čega je 85 posto sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz nacionalnih sredstava. 

Prijava (prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) podnosi se Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1. rujna 2018. godine na adresu:
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA
“Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima”
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu “Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima” te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta www.mingo.hr

Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.