Od Berlina prema Tokiju

13. rujna 2018.
Komentari isključeni
526 Pregleda

Dolazećeg vikenda u Berlinu se održava turnir tzv. Premier lige u karateu koji po svojoj kvaliteti okuplja najbolje karateke svijeta. Naime, s ovim natjecanjem svi oni koji su ostvarili kriterije za nastup na Premier ligama, počinju sa sakupljanjem kriterijskih bodova na nastup na Olimpijskim igrama koje će se 2020. održati u Tokiju. Podsjetimo da je karate sport, tj. Svjetska karate federacija, koja broji 198 članica, od prošle godine postala punopravna članica olimpijske obitelji, pa će u Tokiju karateke imati priliku pokazati svoju pravu sportsku vrijednost.

U lovu na Tokio se nalazi i samoborska samurajka Ana Lenard koja će u Berlinu pokušati osigurati olimpijske bodove te na taj način trasirati svoj put prema nastupu na Olimpijskim igrama. Ana se trenutno nalazi u odličnoj formi i iz Berlina se možemo nadati odličnim vijestima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.