Od “vatrenih” do psihologije u sportu

12. rujna 2018.
Komentari isključeni
536 Pregleda

Početak Športofona iskoristili smo za najavu prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Ligi nacija, protiv Španjolske, a potom smo se posvetili više lokalnim sportskim temama, pa s trenerom Judo kluba Profectus Samobor Matijom Frlićem razgovarali o nedostatku prostora za normalno ostvarivanje projekta “Judo za sve” te o skorom nastupu “profectusovaca” na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

Emitirali smo i reportažni zapis sa sedmog Kupa grada Samobora u preponskom jahanju koje je Konjički klub Mirnovec organizirao na Etno farmi Mirnovec. O tome smo više doznali od mlade samoborske jahačice Josipe Koletić i članice Organizacijskog odbora natjecanja, Latice Ivković.

Popratili smo i još jedan Hrvatski olimpijski dan u Samoboru i s predstavnicima Samoborskog športskog saveza kao organizatorima događanja, trenerima u samoborskim klubovima i djecom koja su se došla upoznati s paletom samoborske sportske ponude, popričali o njihovim dojmovima.

Na kraju emisije ugostili smo sportsku psihologinju Vesnu Hude s kojom smo razgovarali o radionicama za sportske trenere na temu psihologije u sportu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.