Sportom do zdravog života!

11. rujna 2018.
Komentari isključeni
833 Pregleda

Oko 1000 djece okupilo se prijepodne na vanjskim sportskim terenima uz OŠ Bogumil Toni, a kako bi sudjelovala u Hrvatskom olimpijskom danu kojeg organizira Samoborski športski savez. Tom prilikom djeca su se kroz druženje sa sportašima i demonstraciju sportova upoznala s mogućnostima bavljenja sportom u Samoboru, a one su brojne, jer samo danas svoj je rad predstavilo 20-ak klubova. Demonstrirala se odbojka, karate, nogomet, judo, boks, košarka i brojni drugi sportovi.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi.Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

Samoborski športski savez dao je izraditi brošuru „Postani sportaš“ unutar koje se navodi zašto je sport dobar za djecu i mladež, što pojedini sport razvija u djece te popis adresara svih sportskih klubova u gradu.Brošura se tiska u 1.500 komada i svaki školarac od 1-4 razreda osnovnih škola i predškolarci u vrtićima u Gradu Samoboru će istu dobiti kroz promotivnu akciju sportova koja će se u školama grada Samobora produžiti kroz mjesec rujan.

Sve nazočne pozdravio je u ime grada Samobora, predsjednik Gradskog vijeća, Miran Šoić, a svojim dolaskom manifestaciju je uveličala boksačka legenda Željko Mavrović.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Samoborski športski savez i onda sport….