Marijan Karlović i dalje na čelu Udruženja obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika

11. rujna 2018.
Komentari isključeni
952 Pregleda

Marijan Karlović ponovno je izabran za predsjednika Udruženja obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. To mu je četvrti mandat, a za njegove zamjenike izabrani su na jučerašnjoj izbornoj i konstituirajućoj Skupštini, održanoj u izletištu “Mlin iz bajke”, Marija Komerički i Branko Rudolf. Njih troje ujedno su imenovani i delegatima u Skupštinu Obrtničke komore Zagreb.

Izabani su i članovi Skupštine samoborskog Udruženja obrtnika u novom četverogodišnjem mandatu od 2018. do 2022. godine te članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Marijan Karlović zahvalio je skupštinarima na povjerenju koji su mu dali te naglasio kako mu je želja da u ovom mandatu bude osnovan Centar eno-gastronomije i obrtništva Samobor koji bi zaživio na prostoru nekadašnje škole u Langovoj ulici, a financirao bi se sredstvima iz EU fondova. Tu bi se povezalo strukovno obrazovanje i tržište rada, turistički bi se promoviralo tradicijsko samoborsko obrtništvo, provodile bi se edukacije te promovirala eno i gastro ponuda našeg grada. Ono što se čeka, rekao je Karlović, je da politika u Samoboru da zeleno svjetlo za taj projekt i da Grad postane njegov nositelj.

Rad na crno i manjak radne snage te veliki državni nameti glavni su problemi koji muče ne samo samoborske već i druge obrtnike – moglo se čuti na jučerašnjoj Skupštini koja je završila podjelom zahvalnica bivšim članovima Skupštine za izniman doprinos u radu Udruženja. Zahvalnice Udruženja obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika su dobili Maja Beran, Nikola Husta, Snježana Levak, Bojan Lindić, Damir Klemenčić, Vlado Kanceljak i Alen Golubić dok su Ana Labudović i Anela Ergović od Obrtničke komore Zagreb dobile zahvalnice za izniman doprinos u organizaciji i realizaciji 3. Zagrebačkog obrtničkog sajma.

U ime Obrtničke komore Zagreb sve prisutne je pozdravio predsjednik Mirza Šabić, a obrtnicima su puno uspjeha u daljnjem radu poželjeli predsjednik samoborskog Gradskog vijeća, Miran Šoić, zamjenik svetonedeljskog gradonačelnika, Davor Nađi, predsjednik Udruženja obrtnika Zagreb, Antun Trojnar te predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarskog, Stipe Bučar.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.