Psihologija u sportu

10. rujna 2018.
Komentari isključeni
605 Pregleda

Prve dvije, od tri predviđene interaktivne radionice iz područja psihologije u sportu održala je u subotu u study room-u Centra za mlade sportska psihologinja Vesna Hude. Pred dvadesetak okupljenih trenera iz samoborskih klubova najprije je govorila o psihološki aspektIma rada sa sportašima i upoznala polaznike s osnovnim pojmovima i tehnikama vezanim uz područja motivacije, koncentracije i upravljanja emocijama u sportu. U drugoj radionici predavačica se osvrnula na razvoj organizacijskih i socijalnih vještina koje će omogućiti stvaranje motivacijske klime za poticanje predanog rada sportaša, povećanjem njihovog angažmana, zadovoljstva i međusobne povezanosti unutar tima.

Treća po redu radionica bit će održana u subotu, 22. rujna od 11 sati na istom mjestu, a tema će joj biti: “Unapređenje komunikacije trenera i sportaša te jačanje kohezije sportskog tima u ekipnim i pojedinačnim sportovima”.

Konačni cilj ovih radionica je širenje znanja kod sportskih učitelja i svladavanje novih vještina kako bi bili što uspješniji u svakodnevnom radu sa sportašima. Organizator radionica je Samoborski športski savez u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Samobor.

Razgovor s Vesnom Hude na ovu temu poslušajte u današnjem Epicentru od 18 sati i 30 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.