Elita preponskog jahanja dolazi u Samobor

5. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.134 Pregleda

Sedmo izdanje atraktivnog Kupa grada Samobora u preponskom jahanju održavat će se od sutra, pa do nedjelje u jednoj od najmodernijih europskih jahačkih arena, na Etno farmi Mirnovec. Očekuje se više od 250 jahača iz Hrvatske i inozemstva, Austrije, Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Srbije, Turske, Grčke, Bugarske, Rumunjske i drugih zemalja, koji će se u više kategorija natjecati u 20 jahačkih utakmica. Početak natjecanja, sva četiri dana turnira, bit će već u 8 sati.
U proteklih šest godina na ovom je prestižnom natjecanju sudjelovalo puno poznatih imena u konjičkom sportu, što dokazuje da Konjički kup Mirnovec vrlo visoko kotira među strukom. U ovogodišnjem izdanju sudjeluju svi hrvatski reprezentativci, od seniora, a to su Andro Hrgović, Filip Rožmarić, Janka Kraševec i Denis Gugić, preko juniora (Josipa Koletić, Eva Golubiček, Josip Gugić, Dunja Alđamal), pa do kadeta (Lea Djelmić, Kim Vukadin, Nuša Olajoš, Sara Makar). Dolazak je potvrdio i jedan od najboljih austrijskih jahača koji još nastupa na najvećim svjetskim turnirima, Gerfried Puck, kao i Andras Kovy, jedan od najboljih mađarskih jahača, a ujedno i izbornik juniorske reprezentacije Mađarske.
Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, brojni posjetitelji imat će priliku uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko-etno stilu, kušati tradicionalna jela u ugostiteljskom objektu Baraž, uživati u domaćim slasticama, odmarati se uz prekrasno cvjetno uređenje jezerca, razgledavati stare drvene kuće koje odišu tradicionalnim uređenjem, kušati i kupiti domaće proizvode od aronije te uživati u šetnjama na konju (za male i velike). Organizatori su osigurali i dječji poligon na napuhavanje.
U subotu, 8. rujna, na terasi ugostiteljskog objekta Baraž, s početkom u 20 sati, održat će se i “Western party” uz country band Contra Ritam.
Ulaz na sva događanja i ove je godine slobodan.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.