3017 samoborskih školaraca u ponedjeljak sjeda u klupe

1. rujna 2018.
Komentari isključeni
982 Pregleda

Nova školska godina za učenike pet samoborskih osnovnih škola i učenike privatne Nove škole počinje u ponedjeljak. Prvi dan škole najemotivniji je za prvašiće i njihove roditelje, a kako bi im uljepšali taj veliki dan obići će ih predstavnici Grada Samobora i uz prigodne darove poželjeti im puno uspjeha u daljnjem školovanju. Priredbe za prvašiće održat će se u 11 sati u svim školama.
Ove godine u samoborske škole upisan je 361 prvašić, a ukupno je upisano 3017 učenika koji će se podijeliti u 155 razrednih odjeljenja.
Sve učenike na klupama će dočekati besplatni udžbenici za sve redovne i izborne predmete, kao i radni udžbenici.
Osim besplatnih udžbenika, dočekat će ih i radni materijali projekta Vjetar u leđa – faza III, kojim se učenicima kojima je to potrebno osiguravaju pomoćnici u nastavi.
Uz to, ova školska godina donosi i neke novosti. Tako će prvi učenici krenuti u školu prema eksperimentalnom programu Škola za život, u kojem sudjeluje OŠ Milana Langa iz Bregane, uz još 45 hrvatskih škola.
Promjene očekuju i školarce iz OŠ Samobor zbog čije je sigurnosti Grad Samobor uredio novu prometnu regulaciju u centru grada. Stražnička ulica je u fazi asfaltiranja, kako bi sve bilo spremno za dolazak učenika u školu prvog dana nastave.
Na školskim objektima kroz ljetne mjesece izvedeni su brojni radovi, a neki su još u tijeku, no nastava će se neometano provoditi

S prvim danom škole počinje i MUP-ova akcija “Poštujte naše znakove” pa se vozači pozivaju da budu još oprezniji u prometu zbog školaraca, posebice prvašića. Taj dan će policijski službenici biti aktivni na prometnicama, posebno u zoni škola, ali i u školskim učionicama gdje će održati predavanja za učenike.
Svakog će se dana tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano operativno-preventivno nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole. Uz navedeno, sankcionirat će se sve koji se ne budu pridržavali prometnih propisa.
Pripazite i na novi vozni red autobusa koji stupa na snagu u ponedjeljak, 9. rujna.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.