Najnovije

Samoborsko kino predstavlja se u Veneciji!

31. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.044 Pregleda

Samoborsko kino u posljednje je vrijeme doživjelo procvat kad je riječ o programima, ali i priznanjima i pohvalama koje učestalo pristižu. Nije drugačije ni u Veneziji, gdje ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda sudjeluje na edukaciji za voditelje art kina (Art Cinema = Action + Management) u organizaciji Međunarodnog udruženja art kina (CICAE, the International Confederation of Art Cinemas).
Rad samboorskog kina prepoznao je i HAVC – Hrvatski audio vizualni centar, koji je zajedno s CICAE-om stipendirao odlazak Jelene Vojvoda na ovu edukaciju – javljaju iz Grada Samobora.

Ciljevi konferencije su povezivanje nove generacije voditelja kulturnih ustanova i usvajanje novih znanja i vještina koje su im potrebne za programiranje, organizaciju događanja i upravljanje art kinom. Izlagačima se nudi prostor u kojemu mogu podijeliti svoja iskustva i otkriti nove mogućnosti u svojoj industriji.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.