Na naplatnoj postaji Bregana danas pušteni u rad aparati za naplatu cestarine

31. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.055 Pregleda

Na naplatnoj postaji Bregana, na 6 naplatnih staza, danas su pušteni u rad automati za naplatu cestarine. Kako kažu u HAC-u, automatiziranom naplatom cestarine ubrzava se proces plaćanja, posebice kod kartičnog i plaćanja ENC uređajima, a postavljanje automata na naplatnim kućicama, između ostalog ima za cilj racionalizaciju troškova poslovanja.
Automati su postavljeni na ulaznim i izlaznim stazama te prihvaćaju sva sredstva plaćanja: gotovinu u kunama i eurima, bankovne kartice, ENC i smart karticu.
Automatizacijom naplatnih postaja te daljnjim razvojem ENC sustava u sklopu projekta modernizacije cestovnog sektora, planira se unaprijediti sustav naplate cestarine do odabira novog sustava naplate cestarine, čija se implementacija očekuje do 2022. godine.
Uvođenje novog sustava danas ipak nije spriječilo gužve na granici pa se na izlazu iz Hrvatske čekalo i do sat i 45 minuta.
foto: MUP.hr

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.