Fotografija preuzeta s weba KK Samobor

Josip Škara velemajstor “streetballa”!

30. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.665 Pregleda

Bogati nagradni fond streetball turnira  (Basketball 3×3) u Škabrnji privukao je između ostalih, i našu najbolje rangiranu streetball ekipu na FIBA-inoj ljestvici, splitske Statiste.

Statisti su zapravo ekipa reprezentacije Hrvatske koja se nedavno vratila sa svjetskog prvenstva na Filipinima i najizgledniji je sudionik Olimpijskih igara u Tokiju 2020. No nisu računali na Josipa Škaru prvotimca KK Samobor, koji je predvodio momčad JDK, do uvjerljive pobjede u finalu rezultatom 21:14.

Josip je bio najefikasniji pojedinac utakmice, a postigao je i pobjedničku tricu!

Nakon sjajnog finalnog izdanja Josip je pobjedu prokomentirao riječima:

“Prvo bih čestitao ekipi “Statist Split” , kao i ostalim ekipama na fer i korektnoj igri. Osim Statista koji su bili izraziti favoriti, ostale ekipe dijelile su podjednake šanse za ostvarenje zapaženog rezultata, pa je i trebalo ponešto sreće koja je ovaj put bila na našoj strani. Polufinale protiv ekipe “La La Land” je bila borba na jednu loptu, i tu se istaknuo Luka Žilić košem za pobjedu. U finalu, prvenstveni cilj je bio ostati što je duže u egalu. Znali smo da možemo dobro odigrati, ali ovakav konačni ishod, iskreno, nismo mogli očekivati. Osim Žilića, veliki doprinos pobjedi dali su Dino Škara i Tin Krstić prije svega u obrani, u skoku, te vanjskim šutvima Krstić.”

Očito će Josip Škara na početak priprema za novu sezonu doći potpuno spreman, čemu se svi u Košarkaškom klubu Samobor istinski raduju.

A s početkom školske godine počinje i nova sezona u Košarkaškom klubu Samobor pa tako i upisi u Školu košarke.

Upisi su mogući od 3. rujna i traju tijekom cijele godine. Dođite na bilo koji trening, javite se izravno trenerima, ili na mail adresu kluba info@kksamobor.hr

Sve ostale detalje o upisima u Školu košarke doznajte na klupskom web portalu kksamobor.hr

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.