Crveni križ će zaposliti 12 gerontodomaćica

29. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.239 Pregleda

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora dobilo je nepovratna sredstva od Ministarstva rada i mirovinskog sustava za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici“.
Ugovor vrijedan više od 2, 5 milijuna kuna u resornom ministarstvu danas je potpisala ravnateljica Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, Anica Francetić Kufrin.

Kroz samoborski projekt „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ koji će se provoditi narednih 26 mjeseci Crveni križ Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, moći će zaposliti 12 gerontodomaćica i koordinatora programa. Oni će se brinuti o 60 korisnika usluga pomoći i njege.

Crveni križ će u narednih mjesec dana korisnike programa odabrati u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Samoboru, a gerontodomaćice u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Gerontodomaćice će obavljati poslove pomoći o njege u kući, ovisno o potrebi korisnika.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Samobora i Svete Nedelje, Sanja Horvat Iveković i Marija Hršak, jer oba grada podupiru ovaj vrijedan projekt.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.