Zašto Samoborci koji putuju u srednje škole u Zagreb još nisu dobili povrat novca za pokaze?

23. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.848 Pregleda

Učenici koji iz Samobora putuju u srednje škole u Zagreb još čekaju povrat novca za pokaze kupljene u travnju, svibnju i lipnju. Zato smo poslali upit Gradu Zagrebu, Odjelu za obrazovanje, da nam odgovore zašto srednjoškolci koji putuju iz Samobora u srednje škole u Zagreb nisu dobili povrat novca za pokazne markice Samoborčeka i Autoturista kupljene u travnju, svibnju i lipnju i zašto se svake godine javlja isti problem tj. učenici tako dugo čekaju povrat novca?

Stigao je odgovor iz Grada Zagreba,a kojeg potpisuje pročelnik Odjela za obrazovanje Ivica Lovrić. Prenosimo ga u cijelosti:

“Slobodni smo Vas izvijestiti da su svi zahtjevi za razdoblje travanj-lipanj 2018. koji su nam dostavljeni od strane škola, a odnose se na povrat financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola s autoprijevoznikom Samoborček d.o.o. proslijeđeni Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja 1. kolovoza 2018. doznačilo je Gradu Zagrebu sredstva, a Grad Zagreb ih je 6. kolovoza 2018. uplatio na račune srednjih škola (budući da zbog ranijih propusta od strane Samoborčeka Ministarstvo znanosti i obrazovanja inzistira da se sredstva ne isplaćuju autoprijevozniku Samoborček nego da ih učenici dobiju putem škola).
Vezano uz autoprijevoznika Autoturist Samobor d.o.o. obavještavamo Vas da učenici dobivaju mjesečne karte od navedenog autoprijevoznika koji zatim ispostavlja račun ovom Uredu, te mu se nakon kontrole i odobrenja Ministarstva uplaćuju potrebna financijska sredstva. Ministarstvo znanosti i obrazovanja 20. srpnja 2018. doznačilo je Gradu Zagrebu sredstva za travanja, a Grad Zagreb ih je 26. srpnja 2018. uplatio na račun Autoturist Samobor d.o.o., sredstva za svibanj Ministarstvo znanosti i obrazovanja doznačilo je Gradu Zagrebu 1. kolovoza, a Grad Zagreb ih je 6. kolovoza 2018. uplatio na račun Autoturist Samobor d.o.o.” – piše u priopćenju kojeg potpisuje pročelnik Ivica Lovrić.

No, iz odgovora nije jasno gdje su sredstva koja trebaju biti vraćena srednjoškolcima s obzirom da u prvom dijelu odgovora piše da je resorno Ministarstvo uplatilo sredstva 1. kolovoza Gradu Zagrebu, a oni su ih proslijedili školama, jer se sredstva ne doznačuju prijevoznicima s obzirom na određene poteškoće, a u drugom pak dijelu odgovora, u Gradu Zagrebu kažu da su temeljem računa koje su im dostavili prijevoznici, a koje je odobrilo Ministarstvo, isplatili novac za travanj i svibanj na račun autoprijevoznika. Dakle, ostaje nepoznanica gdje je novac. Čekamo pismeno pojašnjenje pa ćemo vas izvijestiti!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentara

  1. Avatar

    Ja sam se odselio iz Samobora prije 5 godina i borio se prije toga sa Samoborćekom od kad su počele subvencije..,a sad vidim da vas još bolje j***….. Zašto ne postavite pitanje gradonačelniku zašto ne mijenja koncesionara kojem ni država ne vjeruje? Svi ostali gradovi Zagrebačke županije imaju alternativni prijevoz vlakom, osim Samobora…pametnom dosta..