Udžbenici za samoborske školarce i ove godine besplatni

23. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
973 Pregleda

Iz Grada javljaju da pristižu besplatni udžbenici koji će učenike dočekati na klupama prvog dana škole. Udžbenici su u Samoboru potpuno besplatni od školske godine 2016./2017., a uz Grad, ove godine u financiranju sudjeluje i Zagrebačka županija koja pokriva trošak od 470 kuna po učeniku.
Osim udžbenika za redovan program, financiraju se i svi udžbenici za izborne predmete, kao i radni udžbenici.
U Gradu napominju kako će besplatne udžbenike, osim učenika koji pohađaju školu na samoborskom području, dobiti i svi polaznici škola u drugim jedinicama lokalne samouprave, s prebivalištem na području Grada Samobora.
Prvašiće će i ove godine, uz udžbenike, prvoga dana škole dočekati prigodni darovi koji će im pomoći da što prije savladaju strah i tremu, a sve dodatne informacije roditelji mogu dobiti u školama.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentara

  1. Avatar

    Lako tak kad se umjesto novih udžbenika uglavnom recikliraju oni od prošle generacije i tak dok se ne rastepu u papire, a onda nek roditelji plate za nove koje bu neki drugi klinac trgal. Još jedna odlična ideja i izvedba na naš način.