Predsjednik samoborskog HDZ-a Vladimir Skendrović

Samoborski HDZ nezadovoljan novom prometnom regulacijom

21. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
2.218 Pregleda

Nakon službenog uvođenja nove prometne regulacije u najužem središtu grada, prosvjednim priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti, javio nam se predsjednik samoborskog HDZ-a Vladimir Skendrović:

“Slijedom odluke o novoj regulaciji prometa koja je odlukom Grada stupila na snagu danas u 16 sati, a koja predviđa prometovanje glavnim samoborskim Trgom za autobuse i kamione,  kao predsjednik Gradske organizacije Hrvatske Demokratske Zajednice  izražavam najoštrije protivljenje  i zgražanje nad odlukom koja ne samo da nije na tragu rasterećenja prometovanja Trgom, nego povecava ugrozu za pješake, osobito one najmlađe na putu do Osnovne škole Samobor.

 Kako je Trg kralja Tomislava sam po sebi kulturno dobro, i bez premca  najprepoznatljiviji dio grada Samobora –  smatramo kako ova odluka narušava sve vezano uz očuvanje Trga kralja Tomislava kao prepoznatljive kulturne jezgre našeg grada, a samim tim ugožava i razvoj turizma u Samoboru.

Pozivamo stoga sve udruge, pojedince i političke stranke da nam se pridruže u prikupljanju potpisa koje ćemo organizirati kako bismo zaustavili  devastaciju strogog centra Samobora koje besramno provodi aktualna gradska vlast na čelu sa Krešom Beljakom!

Naša je obaveza i cilj učiniti sve, da se ova besramna odliuka hitno izmijeni, te da se zabrani promet kamiona i autobusa preko Trga kralja Tomislava.

Protestno pismo sa pozivom na zaštitu Trga kralja Tomislava poslat ćemo na  Ministarstvu kulture, kao i svim drugim relevantnim ustanovama kako bi zaustavili procese kojima,na žalost, svjedočimo posljednjih godina, a koji su kulminaciju doživjeli ovom odlukom.”

S poštovanjem, GO HDZ Grada Samobora, predsjednik Vladimir Skendrović

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.