Vlatka i Đani na Šibenskoj šansoni

18. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.388 Pregleda

Sinoć, prve večeri Dalmatinske šansone u Šibeniku,samoborska glazbena zvijezda Vlatka Burić Dujmović i Filip Hozjak osvojili su brojnu publiku prekrasnom interpretacijom pjesme “Vivo per lei”.

Dva anđeoska glasa, kao stvorena za zajedničko pjevanje, pozornost su plijenili i prekrasnim stilingom.

Vlatka se kasnije pojavila i u kratkoj kreaciji pokazavši zavidnu liniju, teponovo izmamila uzdahe publike otpjevavši pjesmu “Bambola” koju je nekada izvodila jedinstvena Gabi Novak!

U sklopu ovogodišnje Šibenske šansone zapjevat će večeras i naš sugrađanin Đani Stipaničev i to skladbu ‘Čuvajte mi pismu’. Glazbu potpisuje Mario Čužić koji je autor i teksta u suradnji s Asjom Kahle dok se za aranžman i produkciju pobrinuo Nenad Šiškov u čijem studiju u Splitu je snimljena ova prelijepa pjesma.

Đani je jako ponosan na ovu pjesmu koja je originalno napisana za legendanog Vicu Vukova još 1994. godine. Splet nesretnih okolnosti doveo je do toga da je pjesma ostala neizvedena sve do ovog trenutka kada je pripala Đaniju.

„ Pjesmu mi je na jednoj privatnoj zabavi na klaviru uživo odsvirao gosp. Mario Čužić i osvojila me na prvu. Znao sam da je to – to. To je morala biti moja pjesma i rekao sam odmah da je uzimam te javio vladarima šibenske šansone, duu Viljac/ Šarac da imam sjajnu pjesmu za Šibensku šansonu. Zatim sam otišao u studio Nenda Šiškova i snimio je, meni je posebna“ ushićeno je izjavio Đani.

Zanimljivo je i to da i naslov pjesme sugerira baš to – kao da je na neki način bila čuvana samo za Đanija, a sretnom raspletu u prilog ide i činjenica da Đanijev vokal i onako često uspoređuju s vokalom velikog Vice Vukova.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.