Mladi informatičari vratili se iz Varšave sa srebrom i broncom

18. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
765 Pregleda

Mladi hrvatski informatičari vratili su se danas iz Varšave gdje su sudjelovali na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi i to sa srebrom koje je osvojio Josip Klepec učenik 4. razreda zagrebačke XV. gimnazije te broncom koju je izborila Paula Vidas također učenica 4. razreda iste škole – izvijestio je Hrvatski savez informatičara.

Među sudionicama bili su i učenici iz XV. Gimnazije Leonard Inkret iz Ruda i Dominik Fistrić koji su zamalo osvojili broncu. Na ovom međunarodnom natjecanju učenika u programiranju nastupilo je 55 natjecatelja iz 13 zemalja. S članovima hrvatske informatičke reprezentacije putovali su njihovi stručni voditelji Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, kao i Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.

Nastup mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Foto:http://hsin.hr

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.