Najnovije
Samobor osvojio Kup NSS (14. kolovoza 2020. 14:50)
Proslava Velike Gospe uz mjere opreza (14. kolovoza 2020. 14:31)
U Samoboru jedan oboljeli više (14. kolovoza 2020. 14:20)
Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu (14. kolovoza 2020. 14:16)
Starčevićeva pri kraju (14. kolovoza 2020. 14:13)
Novi asfalt u Podvrhu (14. kolovoza 2020. 14:10)
Isplata dječjeg doplatka od 17. kolovoza (13. kolovoza 2020. 15:14)
Rokovo u Svetoj Nedelji i Galgovu (13. kolovoza 2020. 14:57)

Nakon uređenja Obrtničke ulice kreću radovi u Livadićevoj, a paralelno se radi i u Stražničkoj!

16. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.653 Pregleda

Novouređena Obrtnička ulica – prometna žila kucavica u središtu našeg grada uskoro bi ponovno trebala biti puštena u promet. Naime predviđeni rok za dovršetak rekonstrukcije se približio, to je, kažu u Gradu Samoboru 19. kolovoza, a je li sve napravljeno prema pravilima struke pokazat će sutrašnji tehnički pregled.

Podsjetimo da je rekonstrukcija Obrtničke ulice prvi korak u pripremi za uvođenje nove prometne regulacije u centru Samobora! Iz tog razloga za novu regulaciju će trebati pripremiti i Livadićevu, a radovi kreću ovih dana. Postavit će se dvije uzdignute plohe te napraviti uzdužna parkirališna mjesta.

Konkretno nova regulacija prometa koja počinje od jeseni podrazumijeva sljedeće: Obrtnička ulica bi tada postala jednosmjerna u smjeru od Šmidhenove prema Starogradskoj, isto tako Livadićeva ulica bi bila jednosmjerna iz smjera Starogradske u smjeru Šmidhenove. Na južnom dijelu Livadićeve ulice predviđena su uzdužna parkirališna mjesta, a što se tiče Trga kralja Tomislava, stvorit će se pretpostavke za zatvaranje prometa za vrijeme većih manifestacija i događanja.

U Gradu kažu da su pristupili izradi novog prometnog rješenja za najuži centar grada obzirom na velike gužve, osobito u jutarnjim satima. Naime, kažu da postojeća prometna regulacija naizmjeničnim propuštanjem vozila preko Obrtničke ulice uzrokuje zastoje na svim prilazima i velike repove čekanja što dovodi do povećane emisija ispušnih plinova, odnosno zagađenja okoliša i ukupnog povećanja troškova prometovanja.

Jasno, primarno se gledalo i na dizanje razine sigurnosti sudionika u prometu, posebno djece koja svakodnevno tom zonom prolaze na putu u OŠ Samobor pa se iz tog razloga radi i na rekonstrukciji Stražničke ulice. Prometnica će se proširiti te će se
napraviti nogostup i novi potporni zid na regulacijskoj liniji uz vatrogasni dom.Tijekom izvođenja radova utvrđeno je da treba zamijeniti i dotrajale električne vodove srednjeg i niskog napona što će odužiti radove. Radovi će se izvesti u dogovoru s nadležnom službom HEP-a, a izvođač je tvrtka Hvar. Osnovni radovi na prometnici, kojima se omogućuje pristup do škole, bit će završeni do početka nove školske godine, a rok za dovršetak preostalih radova je druga polovica rujna – kažu u Gradu Samoboru.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.