Grad Samobor izdvaja dodatna sredstva za zdravstvenu skrb

15. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
3.282 Pregleda

S obzirom na aktualne događaje koji su potaknuli natpise i raspravu o ustroju i djelovanju timova Hitne medicinske pomoći iz Grada Samobora poručili su da Grad već niz godina sufinancira dodatni T1 tim Hitne medicinske pomoći na svom području te dodatno ulaže u iznadstandardne zdravstvene usluge.
Podsjeća se da je Gradsko vijeće Grada Samobora, na prijedlog gradonačelnika, usvojilo prijedlog da se u proračunu ove godine osigura 380.000 kuna za dodatni tim Hitne pomoći u Domu zdravlja Zagrebačke županije – ispostava Samobora.
Naime, prema usvojenoj Mreži hitne medicine na samoborskom području djeluje šest timova hitne medicine, a Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije financira njih pet, dok Grad Samobor sufinancira s navedenih 380.000 kuna još jedan T1 tim u kojem se nalaze doktor, medicinska sestra i vozač, s ciljem da se na taj način postigne ujednačeni standard za građane Samobora i okolice.
Osim financiranja T1 tima Hitne medicinske pomoći, Samobor niz godina sufinacira i rad Kirurške te Internističke ambulante u prostoru samoborskog Doma zdravlja, kako bi građanima smanjili moguće troškove putovanja do Zagreba i pritiska na bolnice. Rad Kirurške ambulante, uz Svetu Nedelju i Zagrebačku županiju, sufinancira se s 80.000 kuna godišnje, a ta sredstva pokrivaju dolazak specijalista kirurga četiri puta tjedno i njegov rad od 13 do 21 sat. Dom zdravlja Zagrebačke županije – ispostava Samobor osigurava prostor, medicinsku sestru i gipsera.
U Gradu podsjećaju i da se Internistička ambulanta sufinancira sa 45.000 kuna godišnje te se na taj način osigurava dolazak specijalista tri puta tjedno od 15 do 21 sat, a Dom zdravlja osigurava, također, prostor i rad medicinske sestre.
Ukupno iz lokalnog proračuna godišnje se izdvaja 505.000 kuna za iznadstandardne zdravstvene usluge na samoborskom području – poručili su iz Grada Samobora.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentara

  1. Avatar

    Poduplajte drugovi, ukinite parazitskim udrugama, nk samoboru, partizansko-zlikovačkim feštama jer i sa povećanjem niste na razini iz1999.g