Nakon blagdana Velike Gospe slijedi proslava Rokova!

14. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.016 Pregleda

Nakon blagdana Velike Gospe, u četvrtak, 16. kolovoza, u mnogim krajevima Hrvatske slavit će se Rokovo. U našem se kraju blagdan svetog Roka uz proštenjarski program posebno slavi u Galgovu i u žumberačkom Budinjaku.

U kapeli Svetog Roka u Galgovu u četvrtak će svetu misu u 9 sati predvoditi domaći župnik, velečasni Siniša Hegedušić, a u 11 sati velečasni Branimir Budinski, župnik u Domaslovcu. Vanjska proslava uslijedit će u nedjelju kada će se u Galgovu slaviti 3 mise, uz domaćeg župnika u 9 i u 17 sati, dok će svečano bogoslužje u 11 sati predvoditi velečasni Tomislav Hačko.
Na Žumberku, u Budinjaku, svečana euharistija bit će na Rokovsku nedjelju, 19 kolovoza, u 11 sati.

Blagdan svetog Roka svake se godine naveliko slavi i u Svetoj Nedelji čiji je zaštitnik taj svetac. Ove će godine svetonedeljska župa Presvetog Trojstva proslaviti 350. Rokovo u nizu. Na sam blagdan, u četvrtak, svete mise će se u kapeli svetog Roka u Svetoj Nedelji služiti u 8, 11 i 19 sati, a središnje euharistijsko slavlje u 19 sati predslavit će monsinjor dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Potom slijedi procesija s kipom svetog Roka, a kreće se od pastrolalnog centra. U petak će se od 19.30 održati koncert u čast svetog Roka, a na Rokovsku nedjelju, 19. kolovoza, središnja misa, koju prati procesija, bit će u 11 sati, a predvodit će ju velečasni Ivan Dužaić, župnik župe Rakov Potok.

Foto: preuzeto s www.svetanedelja.hr

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.