Novi kapelani na samoborskom i svetonedeljskom području

9. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.114 Pregleda

Nakon što su ovogodišnji mladomisnici Zagrebačke nadbiskupije zaređeni za prezbitere te proslavili svoje mlade mise, susreli su se s nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem, koji im je uručio dekrete i time povjerio prvu svećeničku službu. Dvojica od njih dolaze i na samoborsko, odnosno svetonedeljsko područje. To su Kristijan Tušek i Marko Toplak.

Velečasni Tušek će od svećenika Danijela Hačka, koji odlazi za župnika u Vrbane, preuzeti kapelansku službu u Župi svete Anastazije mučenice, dok će velečasni Toplak službu župnog vikara obnašati u Župi blaženog Alojzija Stepinca za Bestovje, Novake i Rakitje te u Župi svetog Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom. Mladomisnici će u povjerenu im službu stupiti u drugoj polovici kolovoza.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.