Rudari započeli s pripremama za Premijer ligu

7. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.084 Pregleda

Nakon ljetne stanke rukometaši Rudara započeli su s pripremama za novu sezonu i natjecanje u Premijer ligi. Igrački kadar koji je ostvario plasman u najviši nacionalni rang natjecanja ostao je na okupu, a konkurenciju u ekipi pojačat će dvojica mladih igrača, desno krilo Mario Mustapić iz Dobove, rođen 1998. godine te desni vanjski Fran Čurić iz Slatine, rođen 1999.

Na prvoj prozivci trener Hrvoje Štibohar na raspolaganju je imao sve igrače na koje računa u novoj sezoni osim Mateja Štajnklera i Tomislava Brnasa koji će se uz odobrenje trenera pripremama priključiti od 13. kolovoza. Cjelokupne pripreme Rudari će obaviti u svojoj dvorani u kojoj imaju sve potrebne uvjete, a tijekom sedam tjedana zahtjevnih priprema ukupno će odraditi 32 treninga i odigrati 9 utakmica kako bi se što bolje pripremili za start prvenstva kada u prvom kolu na svom parketu dočekuju ekipu Dubrave.

Prvu provjeru Rudari će imati 18. kolovoza kada sudjeluju na turniru u Virovitici na kojem, pored domaćina, sudjeluje i ekipa KTC-a iz Križevaca. Treneru Štiboharu na raspolaganju je mlada, ali dovoljno iskusna ekipa čija okosnica već ima iskustvo igranja Premijer lige i osvajanja prvog mjesta u zahtjevnoj Prvoj hrvatskoj ligi – sjever.

U ovoj sezoni pred ekipu se ne stavljaju rezultatski imperativi, ali bi za cjelokupni pogon RK Rudara odlična stvar bila da se u godini kada klub proslavlja 60.-tu obljetnicu postojanja zadrži premijerligaški status, a poznavajući “rudare” i njihovu privrženost klubu, vjerujemo da je to ostvarivo.

Rudar u novu natjecateljsku sezonu ulazi sa sljedećim igračkim kadrom: vratari – Filip Cvetković, Antonio Otmačić, Josip Žitković; krila – Dominik Trčak, Tomislav Štajnkler, Karlo Skendrović, Josip Runtas, Mario Mustapić, Maksimilijan Jurić; kružni – Tomislav Brnas, Matej Štajnkler, Dominik Banjedvorec; vanjski – Hrvoje Tojčić, Andrej Trčak, Lovro Gaća, Filip Skendrović, Erik Fresl, Fran Čurić, Matej Škiljan i Mihael Trčak.

Darijo Gaća

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.