Traži se 115 pomoćnika u nastavi

1. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
1.448 Pregleda

U sklopu projekta “Prsten potpore” objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 115 pomoćnika u nastavi za rad sa 127 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu.

Projekt “Prsten potpore” lani je odabran za financiranje u okviru Poziva UP.03.2.1.03 “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III”, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014-2020. Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz Fonda odobreno nepovratnih 10 milijuna kuna, dok će ostatak sredstava u iznosu 8 milijuna i 845 i pol tisuća kuna iz svog proračuna osigurati Županija.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika. Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 26 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme, a to je minimalno 20, a maksimalno 35 sati, odnosno na puno radno vrijeme.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju natječaj za zapošljavanje osoba za nastavnu godinu 2018./2019. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera i Javni poziv može se vidjeti na web stranicama Zagrebačke županije, koja, ovim putem, poziva sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu da se prijave na natječaje škola.

Inače, projekt “Prsten potpore” u Zagrebačkoj županiji provodi se četvrtu godinu uzastopce te raste brojem učenika i pomoćnika, ali i brojem škola partnera na projektu kao i u vidu financiranja. U školskoj godini 2017./2018. projekt se provodio u 35 osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač te je u sklopu njega bilo angažirano 110 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 124 učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj godini 2016./2017. u projekt su bila uključena 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju u 32 osnovne i srednje škole, a 2015./2016. godine 70 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi za 80 učenika u 28 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.