Pridružite se manifestaciji “Kosci za kosce”

1. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
959 Pregleda

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva sve zainteresirane na jubilarnu 10. manifestaciju “Kosci za kosce” koja će se održati u subotu 4. kolovoza, od 17 sati na Odranskom polju u Selcu, Veleševec, Orle,kod lovačkog doma LD „Patka“.

Posjetitelje očekuje natjecanje u košnji ručnom kosom, vožnja konjskim zapregama uz rijeku Odru, predstavljanje rezultata istraživanja ptice kosac u Odranskom polju, informacije o statusu projekta obnove drvenog mosta na rijeci Odri te prikaz kako je nekad košnja izgledala i što je bio čiji zadatak.

U sklopu manifestacije održat će se i natjecanje u košnji ručnom kosom s ciljem očuvanja prirodnih staništa ptice kosac koja je specifična po tome što se gnijezdi na livadama uz vlažna staništa. Zbog toga su kosci (i ptica i čovjek) svojevrsni simbola suživota ljudi i prirode.

Prijaviti na natjecanje se mogu i oni manje vješti zato što žiri ocjenjuje i umjetnički dojam a nagrade su spremne. Prijave traju do 3. kolovoza 2018. godine na mail zeljka@zeleni-prsten.hr ili na broj 099/3375-134.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.