Najava dezinsekcije komaraca na području Svete Nedelje

1. kolovoza 2018.
Komentari isključeni
663 Pregleda

Na području Svete Nedelje ovog petka, 3. kolovoza, provodit će se dezinsekcija komaraca. Tvrtka ID EKO d.o.o. iz Zagreba provodit će adulticidni tretman suzbijanja odraslih komaraca u vremenu od 5 do 7 ujutro i to na područjima javnih parkova, potoka i jezera.

Konkretno komarci će se tretirati na području potoka Gušti Raj, Ratkajevog potoka, Potoka Rakovica, Srebrnjak, Velika Sjenokoša, Potoka Strmec, Kanala Kerestinec, poprečnog kanala Sveta Nedjelja te jezera Kerestinec, Rakitje, Orešje, Strmec i Kipišće.

Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje, s vozila u pokretu. Za suzbijanje će se koristi insekticid propisano registriran i dopušten za tu namjenu, rješenjem Ministarstva zdravstva za primjenu u Hrvatskoj.

Upozoravaju se pčelari koji imaju košnice na području na kojem se planira prevesti tretman suzbijanja komaraca da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi zaštitili svoje pčele. Također, se mole građani da se u petak od 5 do 7 sati ujutro ne zadržavaju na otvorenom u područjima gdje će se vršiti suzbijanje komaraca.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.