U društvu Keresta – Sveta Nedelja

30. srpnja 2018.
Komentari isključeni
1.266 Pregleda

Više od dva sata muziciranja na tamburama odjekivalo je sinoć atrijem dvorca Erdödy u Kerestincu, a “U društvu tamburaša”, što je bio naziv ovog ljetnog koncertnog programa, uživali su brojni Svetonedeljčani. Već na samom početku Gradski tamburaški orkestar Svete Nedelje priredio je iznenađenje pojavivši se u dresovima i majicama s popularnim “kockicama” i otvorio koncert uz navijačku pjesmu “Samo je jedno”. Ovaj sjajni mladi orkestar za ovaj nastup uvježbao je i njime ravnao njegov umjetnički voditelj, maestro Dražen Šoić. Nakon setova od nekoliko pjesama, mlade su tamburaše više puta na pozornici zamijenili članovi tamburaškog sastava Tamburaškog društva Kerest Sveta Nedelja što je novi naziv za nekadašnje Kulturno-umjetničko društvo Kerestinec. Odakle novi naziv objasnio je dugogodišnji član društva, a ujedno i predsjednik Zajednice Kulturno-umjetničkih udruga grada Svete Nedelje Robert Maračić, rekavši da se Kerestinčani na taj način vraćaju svojim korijenima jer su kulturu na području Kerestinca još davne 1932. godine upravo počeli širiti tamburaši.

Tamburaški sastav Kerest čine iskusni svirači, pravi virtuozi na tamburama, Kristijan Levak, Tomislav Glojnarić, Marko Blašković, Davor Ban te Robert i Krešo Maračić, koji su na pozornicu također istrčali u reprezentativnim dresovima “vatrenih”, redom kao Perišić, Rakitić, Modrić, Mandžukić, Rebić i Subašić. Frontmen im je, na oduševljenje publike, bio Robertov sin, “mini Maračić”. Za prekrasnu glazbenu večer, uz domaćine, pobrinuo se i posebni gost programa, Mirko Švenda Žiga, koji je također zaslužio ovacije publike u kojoj je bila i zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje Marija Hršak.

Program, koji je vodila Petra Habdelić, ponudio je zanimljivu kombinaciju glazbenih brojeva, od drmeša do međunarodnih evergreena, a završio je i više nego prigodno, odavanjem glazbenog priznanja velikanu hrvatske estrade Oliveru Dragojeviću, uz pjesmu “Moj lipi anđele”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.