Modernizacija mehanizacije i voznog parka Županijskih cesta

19. srpnja 2018.
Komentari isključeni
563 Pregleda

S više od 12 milijuna kuna, Županijske ceste Zagrebačke županije obnovit će u ovoj godini mehanizaciju i gospodarska vozila. Najveće je to ulaganje u tvrtku od njezina osnutka, prije 20 godina. U prvoj fazi nabavljena su tri traktora s kranskim kosama, svaka duljine šest metara. Služit će za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste na području triju županija – Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke.

-Godišnje kosimo oko 24 milijuna četvornih metara. Nakon financijsko-tehničke analize, učinjene krajem lanjske godine, zaključili smo, zajedno sa županom, da bi bilo dobro krenuti u nabavu nove mehanizacije. Ova tri traktora, ukupne vrijednosti milijun i pol kuna bez PDV-a, više su nam nego dobrodošla – kaže direktor Županijskih cesta Jurica Krleža.

Ključeve novonabavljene mehanizacije vozačima je danas, u sjedištu Županijskih cesta u Goričici, koja je dio grada Svetog Ivana Zeline, uručio župan Stjepan Kožić. -Potrebnom mehanizacijom i novim vozilima značajno ćemo poboljšati efikasnost firme, kako bi ona tržišno mogla još bolje i kvalitetnije funkcionirati. U konačnici, smanjit će se i trošak održavanja mehanizacije, a sve s obzirom na starost one koja se sada koristi. Također, firma će trebati manje angažirati vanjske kooperante, a to znači da će ostvarivati i veću dobit – rekao je župan, dodavši da su Županijske cesta, od osnutka do danas, uvijek poslovale pozitivno.

-Bilo je onih koji su mi prigovarali što ovu firmu nismo privatizirali, no ona je dokaz da i trgovačka društva u vlasništvu županija mogu dobro funkcionirati ako njima upravlja dobar kadar. Dakle, nije bitno tko je vlasnik, nego tko upravlja firmom, a Županijske ceste su na svome čelu uvijek imale kvalitetne ljude – ustvrdio je župan.

U prvih pet mjeseci ove godine, rekao je Kožić, rezultati poslovanja Županijskih cesta bolji su za više od 20 posto nego u istom lanjskom razdoblju.

Izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.