Poskupljuje parkiranje na Sajmištu

16. srpnja 2018.
Komentari isključeni
742 Pregleda

Na sjednici Savjeta za zaštitu potrošača, nedavno održanoj u Gradu Samoboru, odlučeno je da poskupi parkiranje na Sajmištu. Naime, analize i proračuni koje su napravili u Gradu pokazali su da cijena parkiranja subotom na samoborskom Sajmištu ne pokriva troškove koje ima Komunalac. S time su se suglasili svi članovi Savjeta, kao i predstavnik Udruge za zaštitu potrošača i jednoglasno odlučili o povećanju cijena parkiranja na Sajmištu. Tako se dosadašnja cijena parkiranja za osobne automobile s 5 kuna povisuje na 10 kuna, za kombi i teretna vozila do dvije tone s 10 na 15 kuna, a za kamione, prikolice i zaprežna vozila cijena parkiranja se sa 16 povisuje na 20 kuna. Parkiranje nije vremenski ograničeno, a cijene će stupiti na snagu nakon objave u Službenim vijestima Grada Samobora.

Razgovaralo se i o tome da se izvide mogućnosti za proširenje parkirališta uz Sajmište te da se riješi problem nepropisnog parkiranja. Odlučeno je i da se osobama s invaliditetom omogući kupnja godišnjih povlaštenih karata po simboličnoj cijeni od 60 kuna. Pravo na kupnju ovih karata imale bi osobe koje imaju rješenje o invalidnosti od najmanje 80 posto na donje ekstremitete, a s njom bi se moglo parkirati u svim zonama, osim zone 1A na Trgu kralja Tomislava, do maksimalno 3 sata. I ova će odluka stupiti na snagu kad se objavi u Službenim vijestima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.