Udruga Etno fletno gostovala u Bačkom Monoštoru!

11. srpnja 2018.
Komentari isključeni
703 Pregleda

Udruga Etno fletno boravila je u Vojvodini gdje su otputovali u subotu 7. srpnja i to na poziv KUD-a Bodrog iz Bačkog Monoštora.

U Vojvodini su članice i članovi udruge Etno fletno sudjelovali na Festivalu marijanskog pjevanja u crkvi svetog Petra i Pavla u Bačkom Monoštoru, a pridružilo im se i Kulturno umjetničko društvo Sijač iz Lučkog. Ovo je bio prvi put da je udruga Etno fletno sudjelovala na međunarodnom događanju na kojem je predstavila Samobor, naše nošnje, običaje i pjesmu.

“U Bačkom Monoštoru mjestu od oko 4.000 stanovnika većina stanovnika su katolici Hrvati (šokci) . Prekrasan prijem naših domaćina Hrvata u Vojvodini ostavlja bez riječi. Toliko topline rijetko kada doživiš, zato velika hvala domaćinima Željku i Aniti i ostalim članovima KUD-a Bodrog na gostoprimstvu. Poseban doživljaj je bio navijati za Hrvatsku i naše dečke u srcu Vojvodine i radovati se pobjedi. Putem do Bačkog Monoštora posjetili smo Sombor prekrasan stari grad s oko 90.000 stanovnika. Po povratku posjetili smo Đakovo gdje su se održavali Đakovački vezovi, no nažalost na samu manifestaciju smo zakasnili. Bilo je to jedno lijepo putovanje, sklapanje novih prijateljstava i druženje s divnim ljudima koji su daleko od Hrvatske, ali Hrvatska im je u srcu – opisala je Zdenka Velić iz udruge Etno fletno.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.