Siniša Mioković i Berislav Gluić u društvu predsjednika NK Samobor Ivice Karoglana nakon postignutog dogovora o suradnji

Siniša Mioković i Berislav Gluić vode nogometaše Samobora

11. srpnja 2018.
Komentari isključeni
1.314 Pregleda

U novoj prvenstvenoj sezoni seniorsku momčad NK Samobor vodit će profesor Siniša Mioković, dok će novi voditelj Škole nogometa, a ujedno i šef cjelovite struke samoborskog kluba biti profesor Berislav Gluić.

Dogovor o suradnji sa spomenutim stručnjacima finaliziran je početkom ovog tjedna, a predsjednik NK Samobor Ivica Karoglan iskazao je veliko zadovoljstvo zbog njihovog angažiranja.

Siniša Mioković iskusan je nogometni stručnjak s gotovo tridesetogodišnjim iskustvom u vođenju nogometnih klubova u raznim stupnjevima natjecanja od I B, do III, IV i JNŽL. U posljednjih nekoliko sezona s velikim je uspjehom trenirao momčadi zagrebačkog Tekstilca i Maksimira u III HNL, Dinama iz Odranskog Obreža u IV NL, te Jamnice i Lukavca u JNŽL. Ima karizmu trenera pobjednika, jer je nebrojeno puta uspješno spašavao “goli život” klubovima koji su bili na rubu ispadanja iz lige, a već sezonu kasnije s tim bi se momčadima ravnopravno borio za naslov prvaka u pojedinom rangu.

Berislav Gluić je također poznato nogometno ime, i ne tako davno s priličnim je uspjehom već vodio Školu nogometa NK Samobor, ali mu se bivša klupska uprava, usprkos dobrim rezultatima, neobjašnjivo zahvalila na suradnji. Gluić je kao trener vodio mnoge momčadi u Zagrebačkoj županiji, a u posljednje je vrijeme bio čelni čovjek TOP-a iz Kerestinca, kluba s kojim čelnici NK Samobor žele u bliskoj budućnosti produbiti i intenzivirati sportsku suradnju.

Dojučerašnjem treneru samoborskih nogometaša Davoru Orsagu ponuđeno je mjesto operativnog voditelja Škole nogometa i trenera jedne od mlađih klupskih kategorija, i još se čeka njegov konkretni odgovor.

Klupska se uprava u proteklim tjednima od završetka prvenstva izuzetno angažirala u pregovorima s igračima koji bi trebali u novoj sezoni osnažiti seniorsku momčad, i za sada je izvjestan dolazak sedmorice iskusnih i kvalitetnih nogometaša, od kojih je većina svojedobno već odijevala samoborski dres.

Siniša Mioković prvu je prozivku samoborskih nogometaša zakazao 17. srpnja u 18 sati na Gradskom stadionu.

 

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentara

  1. Kaj je ovo fotografirano u tunelu…

  2. Ajmo kompletna uprava plus tajnik ostavku.Svoje znanje i kompetenciju ste pokazali padom kluba u 5. ligu.
    Imate 24 sata na raspolaganju.

  3. Opet hrpa kvazk profesora….velikih postignuća….rastjerati to sve….

  4. Hrvatska ima najboljeg trenera na svijetu, a Samobor ima Arkanovog trenera…
    A i to je nešto…