Najnovije
Novi objekt na groblju Otruševec (23. svibnja 2019. 12:38)
Proslava 21. rođendana PK Scout (23. svibnja 2019. 12:28)
Poljska delegacija posjetila Samobor (23. svibnja 2019. 12:07)
Mažoretkinje Unity S uspješne u Novalji (23. svibnja 2019. 12:01)
Voda je pitka! (23. svibnja 2019. 11:27)
Top pregazio Rakov Potok (22. svibnja 2019. 18:21)
Isključenja struje 23. i 24. svibnja (22. svibnja 2019. 18:05)
Bregana u Maroku (22. svibnja 2019. 17:50)

Uskoro počinju radovi na uređenju Malog tehnopolisa Samobor!

10. srpnja 2018.
Komentari isključeni
1.009 Pregleda

Ugovor o radovima na uređenju Malog tehnopolisa u Samoboru vrijedan preko 12 milijuna kuna s PDV-om, danas su potpisali u ime izvođača radova direktor tvrtke Futura d.o.o iz Stupnika, Darko Lovrić i zamjenica samoborskog gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković.

Da bi Mali tehnopolis zaživio potrebno je da izvođači radova rekonstruiraju zgrade 26 i 31 na području nekadašnje vojarne Taborec. Rok za izvođenje radova je 17 mjeseci, a prvi radovi trebali bi početi kroz desetak dana.

“Ovdje se radi o adaptaciji nekadašnjih vojnih objekata. Čeka nas malo zahtjevnija konstruktivna sanacija objekta. Predviđeno je da svi vanjski zidovi objekta ostaju sačuvani, ali da se rušenjem donje betonske ploče mogu izvesti trakasti temelji unutar postojećih zidova i na njima podići stupovi odnosno kraći zidovi da se može osloniti armirano betonska ploča prizemlja. Postojeće krovište će biti srušeno i napravljeno novo, a po projektu je predviđeno i uklanjanje svih nepotrebnih laganih pregradnih zidova i unutrašnje uređenje po potrebi projekta. Objekt će biti i kompletno obučen toplinskom izolacijom, napravit će se nova fasada, stolarija i sve ostalo potrebno” – rekao je direktor tvrtke Futura d.o.o iz Stupnika, Darko Lovrić.

“Zgrade 26 i 31 na području nekadašnje vojarne Taborec su samostojeće građevine na kojima će biti nadograđena još jedna etaža, a koje će kad se urede i povežu imati ukupno 1 200 kvadrata površine korisnog prostora. Zgrade će biti povezane natkrivenim prostorom – dodala je Štefica Lustek iz gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo razvoj i EU fondove.

O važnosti projekta za Grad Samobor govorila je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

“Ovaj projekt je finaciran sredstvima iz Euroske unije i to s preko 90%, što znači da je važan ne samo za Samobor već ovaj dio Zagrebačke županije i Hrvatske, jer radi se o velikom ulaganju u područje poduzetništva i gospodarstva. Nakon što dvije zgrade na području vojarne budu adaptirane slijedi druga faza projekta, a to je opremanje prostora za potrebe poduzetnika kako bi mogli razvijati svoje inovatorske ideje te koristiti nove tehnologije poput 3D printera i skenera. Temeljem toga smo na natječajnoj dokumentaciji koja je financirana europskim novcima, dobili najveći broj bodova. Ovaj je projekt važan zbog poticanja gospodarskog razvoja na samoborskom području, ali i daljnje revitalizacije područja nekadašnje vojarne” – rekla je Sanja Horvat Iveković.

Partneri Gradu u ovom projektu su Zagrebačka županija, Poduzetnički centar i Pučko otvoreno učilište Samobor.

“Važno nam je da pokažemo da imamo snagu provesti ovako vrijedan projekt te da opravdamo povjerenje za dobiveni novac. Vjerujemo da će se ovaj ugovor u svim stavkama poštivati i da će u ugovorenom roku od 17 mjeseci svi radovi biti završeni”- rekla je Sanja Horvat Iveković te puno uspjeha poželjela izvođačima radova, uz napomenu da svi skupa odgovaraju nadzornom tijelu Središnjoj agenciji za financiranje europskih projekata.

Darko Lovrić zahvalio je gradskoj upravi na ukazanom povjerenju te rekao kako mu je drago da je njegova tvrtka dobila posao na javnom natječaju. “Mi se ovim poslom profesionalno bavimo i smatram da ćemo povjerenje opravdati na obostrano zadovoljstvo” – zaključio je Lovrić.

Potpisivanju ugovora još su nazočili inženjeri građevine Nada Popović i Marko Škrtić iz tvrtke Futura d.o.o te iz Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i EU fondove, Martina Delišimunović i Lovorka Vlahović iz Upravnog odjela za financije grada Samobora.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.