Folkloraši Slovenije, Mađarske, Italije i Hrvatske nastupili u Samoboru

8. srpnja 2018.
Komentari isključeni
720 Pregleda

Sudionici 12. Alpe Adria Festivala svoje prvo samoborsko predstavljanje imali su u subotu, 7. srpnja u popodnevnim satima na Trgu Matice hrvatske. Nakon što je za predstavnike ansambala i organizatora iz Folklornog ansambla Mladost i KUD-a Oštrc održan svečani prijem u gradskoj vijećnici, folkloraši su se posvetili onome što im najbolje ide – plesu i pjesmi.

Program su otvorili “Mladostaši” s pjesmama i plesovima Zagorja, a potom su na pozornicu redom stizali gosti iz talijanskih Udina “Balarins de Riviere”, Folklorna grupa Sopron iz Mađarske, Folklorna skupina Miklavž pri Ormožu iz Slovenije te dva hrvatska sansambla, HKUD Prigorec iz Markuševca i KUD Oštrc.

Svirači, plesači i pjevači iz Italije, Slovenije i Mađarske na pozornicu su izlašli i drugi put kako bi i dodatno prezentirali pjesme i plesove svog kraja samoborskoj publici koja je tako dobila folklornu uvertiru u nogometnu večer, obzirom da je koncert završen neposredno pred početak utakmice Hrvatska-Rusija.

Članovi ansambala koji su okupljeni na 12. Alpe Adria Festivalu još jedan nastup pripremili su i za Rudarsku greblicu, u nedjeljnom popodnevnom programu u Rudama kad im se pridružilo i folklorno društvo Svoboda iz slovenskog Senova.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.