Prijem za sudionike Alpe Adria festivala

7. srpnja 2018.
Komentari isključeni
493 Pregleda

Uoči poslijepodnevnog Međunarodnog festivala folklornih ansambala Alpe Adria, koji će se na Trgu Matice hrvatske u Samoboru održati s početkom u 18 sati, upravo je u Gradskoj vijećnici okončan svečani prijem za predstavnike sudionika ovog značajnog kulturnog programa čije su se organizacije prvi put prihvatili Folklorni ansambl Mladost iz Samobora i Kulturno-umjetničko društvo Oštrc iz Ruda. Zajedničkim snagama okupili su ansamble iz Udina u Italiji, Soprona u Mađarskoj, Miklavža pri Ormožu u Sloveniji, Prigorca iz Markuševca te domaćina, Mladosti i Oštrca. Dio njih će, uz još neka kulturna društva, nastupiti i sutra na rukometnom igralištu u Rudama, u središnjem programu 33. Rudarske greblice.

Uime Mladosti i Oštrca sudionike Festivala pozdravili su Ivančica Pogrmilović i Josip Lebegner, uime CIOFFa, međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture, njegov predsjednik za Hrvatsku, Enrih Merdić, a uime Grada Samobora predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić u nazočnosti gradske vijećnice i predsjednice Odbora za društvene djelatnosti i brigu za mladež Irene Kapor. Poželjeli su im ugodan boravak u Samoboru, uspješan nastup, razvijanje daljnje suradnje, a kratko su se dogovorili i oko programa koji će izvesti u Samoboru i Rudama.

Potom su gostima uručene zahvalnice organizatora programa i darovi Grada, a nakon toga su se svi počastili domaćim delicijama, samoborskim kremšnitama i samoborskim bermetom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.