STEM auto 2018. – jednakost prilika!

30. lipnja 2018.
Komentari isključeni
629 Pregleda

Besplatna radionica digitalne pismenosti, programiranja i robotike dolazi u Samobor.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Samobor organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti.

Radionica se održava u Pučkom otvorenom učilištu Samobor, Trg Matice hrvatske 3, učionica br. 14 s početkom u 15:00.

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto će putovati u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji posjećuju Sjevernu Hrvatsku. Ovim putem pozivaju se zainteresirane da dođu i dožive kako izgleda radionica programiranja.

Tijekom godine STEM auto će posjetiti Dalmaciju, Istru, Kvarner, Liku i Gorski Kotar kao i druge lokacije Hrvatske. Detalje o planiranoj ruti i radionicama te drugim informacijama zainteresirani mogu pogledati na web stranicama IRIM-a: CroatianMakers.hr.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

STEM auto je u 2016. i 2017. putovao po Hrvatskoj u 4 ciklusa. Edukator IRIM-a je u dvije godine projekta održao više od 100 besplatnih radionica za preko 1600 djece u regijama Slavonije, Dalmacije i otoka te središnje Hrvatske.

Foto: Facebook stranica IRIM Croatian Makers

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.