Zvonimir Knežević sedmi na utrci Hard Cro Race 2018

28. lipnja 2018.
Komentari isključeni
876 Pregleda

I ove je godine na  utrci HARD CRO Ultra Race sudjelovao Zvonimir Knežević iz Brdsko biciklističkog kluba “Šišmiš”, a u ukupnom poretku zauzeo je sedmo mjesto.

Utrka duga 1 400 kilometara je startala u Iloku , a završila u Molunatu na krajnjem jugu Dalmacije. Kao i u prethodnim izdanjima, održane su dvije glavne obvezne kontrolne točke. Prva kontrolna točka (CP1) nalazila se na sjeveru u Lifeclass Termama Sveti Martin na oko 300 km od startne linije. Druga kontrolna točka (CP2) na zapadu održana je u Savudriji, a završna crta u Molunatu na jugu Hrvatske.

Izazov se sastojao od popunjavanja rute (oko 1.400 km) u manje od 5 dana, vožnje po najatraktivnijim mjestima u Hrvatskoj i sva četiri kuta, istok, sjever, zapad i jug. 

Svoje dojmove s ove utrke s nama je podijelio samoborski biciklist Zvonimir Knežević.

“U Iloku prije godinu dana nakon završetka mog prvog HCR -a jedna od izjava bila je: “Dobro, i to smo isprobali, nikada više”. Naravno da je to bila zabluda. Vođen onom starom :”Nikad ne reci nikad” pojavio sam se opet u Iloku, ali ovaj puta na startu. Ove godine utrka je krenula u suprotnom smjeru, cilj je bio na krajnjem jugu Lijepe naše u Molunatu. Startao sam godinu dana stariji, iskusniji, sa znanjem što me čeka i željom završiti utrku prije svega živ i zdrav. Na ovako dugačkim vožnjama teško je predvidjeti sve događaje, osim da će biti jako teško, u to ste sigurni. Startalo nas je 36-ero a u vremenskom ograničenju završilo 22-ero. Odustalo je puno dobrih vozača, što zbog mehaničkih i fizičkih te psihičkih “kvarova”. Vozio sam opuštenije bez praćenja tko je ispred, a tko iza mene. Fokusirati se na svoju vožnju i svoje tijelo, za mene je bio puni pogodak. Ove godine od starta prvih tristotinjak kilometara puhao je jaki vjetar naizmjenično u bok i prsa te ostavio traga na mnogima koji su se precjenili, senjska bura isto tako. Jedina stvar koja me na kratko izbacila iz takta bilo je nespavanje na 2. kontrolnoj točci u Savudriji na koju sam stigao za nešto više od 33 sata bez spavanja i odvoženih više od 700 km. Jednostavno nisam mogao zaspati, samo sam ležao i odmarao tijelo. Što je ostavilo traga na umoru sljedeći dan, tako da sam uz par kraćih drijemanja po klupama uz cestu uspio stići do Knina te iznajmiti sobu. Odmorniji nakom odspavanih 6 sati nastavak utrke prošao je skoro uz pjesmu. Popularni “hali gali” od Opuzena prema Dubrovniku, pa još 40 km do cilja testira čovjeka maksimalno. Izmorenost se ipak osjećala na stopalima i stražnjci, ali ovaj put sam uspio sačuvati šake što mi je velika pobjeda. Skoro 3 sata sporije vrijeme nego prošle godine, ali uz uvijete vožnje koji se ne mogu usporediti završio sam kao sedmi. S vremenom od 82 sata i 46 minuta, odvoženih 1400 km te 13200 metara uspona.

Zadovoljan sam jer dva dana nakon cilja kad ovo pišem, osjećam se super! Puno manje ožiljaka od prošle godine, skoro spreman za nove vožnje. Ponovno sam naučio neke nove stvari i detalje koje mogu poboljšati, ne toliko zbog brzine nego jednostavno zbog udobnosti. Najvažnije je na kraju osjećati se zadovoljno, a ne prebijeno no svako ima svoje ciljeve i želje.

Biti će još ovakvih vožnji, samo moraju biti ispravno postavljene u glavi, jer nikakav rezultat nije važniji od zdravlja.

Zahvaljujem se svima koji su me bodrili, pratili moju točkicu na live trackingu. Prije svega obitelji Stanec, Pranjić, Knežević i svojim vjernim mehaničarima Instruktor teamu iz Samobora. Ove godine, po prvi puta i sponzorima, zadruga Vukovarska vina iz Vukovara i Printera Grupa d.o.o. iz Svete Nedelje. S vama je ovo prošlo puno bezbolnije, hvala vam.

Najveća hvala supruzi Sandri na razumijevanju i podršci, bilježim se sa štovanjem za buduće vožnje :).

Pozdrav svim prijateljima, “šišmišima”, “klopima”, ljubiteljima biciklizma, a posebno organizatorima, bez kojih ove avanture ne bi bilo” – napisao je Zvonimir Knežević.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.