Najnovije
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Dom zdravlja Zagrebačke županije dobio 11 novih vozila

26. lipnja 2018.
Komentari isključeni
2.165 Pregleda

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas je bogatiji za 11 novih vozila, od toga će 8 vozila biti raspoređeno za potrebe patronažne službe, a 3 za unapređenje palijativne skrbi na području Zagrebačke županije.

Ključeve vozila voditeljima ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije danas je na parkiralištu Doma zdravlja u Samoboru uručio župan Stjepan Kožić.

“Ovo je kontinuitet u Zagrebačkoj županiji, jer svake godine dio sredstava izdvajamo za vozila. Prošle godine smo uložili u 9 vozila za patronažu, a ove smo godine ugovorili dodatnu djelatnost u Domu zdravlja Zagrebačke županije, a to je palijativna skrb. Od 1. lipnja mobilni timovi počeli su raditi u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanć Gradu. Nabavili smo nova vozila i danas im dodijelili ključeve, a ukupno s patronažom to je 11 vozila čija je vrijednost 730 tisuća kuna” – rekao je župan Kožić te dodao kako Zagrebačka županija izdvaja značajna sredstva za rad ustanova u zdravstvu, prije svega Doma zdravlja. Za tu je namjenu ove godine iz županijskog proračuna izdvojeno 60 milijuna kuna.

Župan Kožić zahvalio je svim djelatnicima Doma zdravlja i svima koji skrbe da primarna zdravstvena zaštita u Zagrebačkoj županiji bude na visokoj razini.

“Ulaganje u nova vozila prijeko je potrebno, jer se djelatnosti Doma zdravlja proširila.Svake godine raspisujemo natječaj za nova vozila koja su koristile patronažne sestre, timovi kućne njege, a sada će ih koristiti i mobilni palijativni timovi koji su na terenu od 1. lipnja.” – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije dr.sc Većeslav Bergman.

Sve nazočne u ime grada Samobora pozdravila je zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković naglasivši da je svako ulaganje u opremu i vozila opravdano, jer samoborsko područje je široko i potreba za mobilnim timovima palijativne skrbi, kao i patronažnom službom je velika, a cilj je da razina zdravstvene zaštite bude još bolja.

Inače, o razvoju palijativne skrbi na području Zagrebačke županije brine projektni tim za razvoj palijativne skrbi na čelu kojeg je dr. Miro Benčić, koji inače radi kao liječnik u Domu zdravlja u Zaprešiću. Kaže kako je svjestan da svega tri palijativna tima na području Zagrebačke županije ne mogu odgovoriti na sve potrebe bolesnika, no vjeruje da će se dodatnim ulaganjima broj timova u budućnosti povećati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.