U Samobor stiže biciklistička karavana prijateljstva

21. lipnja 2018.
Komentari isključeni
424 Pregleda

Tradicionalna biciklistička karavana, na Putu prijateljstva Vukovar – Ljubljana, i ove će se godine zaustaviti u Samoboru. Dolazak biciklista očekuje se sutra u 19 sati na središnjem samoborskom trgu gdje će ih dočekati predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i djelatnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Marijan Kižlin te biciklisti Brdsko-biciklističkog kluba Šišmiš koji će ih dopratiti iz Svete Nedelje.

Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana, koji organizira Hrvatsko društvo Ljubljana u Sloveniji na čelu s predsjednikom Milanom Pavelićem, započeo je jutros ispred gradske vijećnice u Vukovaru i nastavio se put Osijeka, Našica, Slatine, Virovitice i Đurđevca u kojemu će biciklisti večeras prenoćiti. Sutra ih put vodi kroz Bjelovar, Vrbovec, Zagreb i Svetu Nedelju do Samobora, koji će im biti drugo mjesto noćenja na trasi ukupno dugoj 500-tinjak kilometara. Iz Samobora do Ljubljane karavana nastavlja put u subotu ujutro preko Sevnice, Trebnja i Grosuplja.

Ovim Putom prijateljstva obilježavaju se Dan državnosti Hrvatske i Slovenije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.