Rekonstrukcija dvorane samoborskog kina u punom zamahu

20. lipnja 2018.
Komentari isključeni
1.024 Pregleda

Radovi na rekonstrukciji objekta Hrvatskog doma započeli su krajem studenoga prošle godine, a ove jeseni Samoborci će dobiti novi prostor za održavanje različitih kulturnih sadržaja.

Sve se odvija zadovoljavajućom dinamikom, riješeni su i svi problemi koji su se pojaviti tijekom rušenja postojećeg stanja, a bili su vezani za stabilnost cijelog objekta.

Dosad su izvedeni su grubi unutarnji građevinski radovi s konstrukcijom budućeg gledališta, a započeli su i radovi na razvodu elektroinstalacija i izvedbi sustava grijanja i ventilacije. U dolazećim danima radit će se na pripremi podloge za postavu keramičkih pločica i kamena.

Radove vrijedne gotovo 5 milijuna kuna izvodi zajednica ponuditelja, Brodometalurgija iz Splita i Vinitor iz Zagreba, dok je stručni nadzor povjeren tvrtki Šport projekt iz Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Valjda bu i zvučna izolacija došla na red. Ovo izgleda obećavajuće.